skip to Main Content
Actueel: Week 25 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 25 groente en fruit producten

HOLLANDSE NIEUWE OOGST KERSEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kers is een kleine, bolvormige vrucht die meestal een pit bevat. Technisch is het een steenvrucht. De kriek is een variant, dit is een zure kers. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. Ook is er een witte kers: de witbuik.

Nu vers in het seizoen – prijs op aanvraag.

ZEEUWSE ZEEKRAAL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Deze zachte, knapperige, lichtzoute zeegroente is een aangename verrassing voor iedereen die de zeekraal voor het eerst eet. Veel Zeeuwen kennen de groente al langer, vooral in combinatie met vis. Zeekraal is een pioniersplant. De plant neemt het zout op tijdens de groei en heeft daardoor een zilte smaak.

Prijs per kilo: € 9,95.

Zeeuwse Zeekraal

HONING MELOENEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Amarillo liso is een meloen, die in de handel ook wel wordt aangeboden onder de namen ‘honingmeloen’ en ‘gele honingmeloen’. Hij wordt gerekend tot de wintermeloenen. De rijpingstijd is vrij lang. Het vruchtvlees is lichtgroen tot geel van kleur. Het vruchtvlees is sappig en smaakt aromatisch.

Prijs per stuk: € 1,95.

Honing Meloen

GIROLLES NOPJES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De cantharel-girolles, ook wel de hanekam of dooierzwam genoemd, is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. De steel is meestal heel kort. Cantharellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. De kleine nopjes zijn de meest geliefde sortering. Heel veel mensen weten niet dat Girolles een echte lente/zomer paddestoel is. Vanaf deze week volop verkrijgbaar EN BETAALBAAR!

Volop verkrijgbaar – prijs op aanvraag.

Girolles Nopjes

MARMANDE TOMATEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Marmande vleestomaten hebben een veel hogere suikergehalte dan gewone ronde tomaten, en zijn daardoor veel smakelijker. Lekkere vleestomaat voor rauwkostschotels, maar ook zeer geschikt voor soepen.

Prijs op aanvraag.

Vleestomaat

MANGO READY TO EAT

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De mango is oorspronkelijk afkomstig uit India en is één van de oudste bekende vruchten.. Er bestaan meer dan duizend soorten mango’s, die in smaak, kleur en afmeting zeer uiteenlopen.

Prijs per stuk: € 1,59.

Mango
Back To Top