skip to Main Content
Actueel: Week 22 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 22 groente en fruit producten

ABRIKOZEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De abrikoos is een struik- of boomvormige plant die veel gekweekt wordt om de vruchten. De vrucht is een steenvrucht. De abrikoos bloeit heel vroeg in het seizoen. Tegenwoordig worden abrikozen vooral in Italië en Spanje geteeld. Ook meer in het noorden zoals in het Oostenrijkse Wachau en het Zwitserse kanton Wallis worden abrikozen geteeld. Turkije produceert 85% van de wereldproductie aan gedroogde abrikozen en abrikozenpitten.

Prijs per kilo: € 2,95.

WATERMELOEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De watermeloen is een vrucht met vochtig, zoet vruchtvlees met van alle vruchten het hoogste gehalte aan lycopeen. In het vruchtvlees, dat meestal rood is, maar ook wit, roze, geel of oranje van kleur kan zijn, zitten de pitten. Watermeloenen bestaan voor 95% uit water. Het dorstlessende vermogen is het grootst als de vrucht gekoeld en puur wordt gegeten.

Prijs per stuk: € 3,49.

Watermeloen

KORENAAR ASPERGES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Als de Korenaar asperge niet wordt geplukt voor consumptie, bloeit deze uit met zeer mooie witte bloempjes. De stengels van de Korenaar asperges hebben een mooie, lichtgroene kleur en het wat wrange kruidige aroma is zeer geliefd onder chefs. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn Korenaar asperges rond mei, zo’n zes tot acht weken verkrijgbaar. De ‘wildste van allemaal’ is namelijk heel gevoelig voor weersinvloeden.

Nog beperkt verkrijgbaar – prijs op aanvraag.

Korenaar Asperges

GELE KIWI

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kiwi komt oorspronkelijk uit China. In Nieuw Zeeland kreeg deze zoete vrucht de naam kiwi, omdat het lijf van de daar toen wonende  loopvogel leek op deze harige vrucht (overigens worden ook de bewoners van dit werelddeel wel ‘kiwi’s’ genoemd). De oorspronkelijke naam van de kiwi was Chinese kruisbes. Aanvoerlanden zijn onder andere Nieuw Zeeland, Griekenland, Frankrijk, Italië en Chili.

Prijs per stuk: € 0,59.

Gele Kiwi

COEUR DE BOEUF TOMATEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De Coeur de Boeuf is niet alleen bijzonder vanwege de smaak, ook het hartvormige, licht gekleurde uiterlijk is kenmerkend en onderscheidt zich door het volle vruchtvlees en het matige sap- en zuurgehalte. Deze tomaat is voor veel gebruiksmogelijkheden geschikt.

Prijs op aanvraag.

Coeur De Boeuf Tomaten

BIESLOOK BLOEMEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Net als de groene stengels, zijn ook de bloemen van bieslook eetbaar. Door de frisse lila kleuren vormen ze dus een geweldige eetbare garnering. De smaak van de bloemen is vergelijkbaar met de smaak van de rest van de plant, al hebben de bloemen een iets pittigere en vollere smaak.

Prijs op aanvraag.

Bieslook Bloemen
Back To Top