skip to Main Content
Actueel: Week 21 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 21 groente en fruit producten

NECTARINES GEELVLEZIG

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Nectarines bevatten niet alleen bètacaroteen, maar ook twee familieleden daarvan: luteïne en zeaxanthine. Beide stoffen (die ook in maïs en eidooiers zitten) zijn belangrijke bouwstoffen voor de ogen.

Prijs per stuk: € 0,35

KOMKOMMERS

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land, maar je kunt er ook mee stoven en bakken.

Prijs per stuk: € 0,55

Komkommer

KNOFLOOK-BIESLOOK KAAPSE KNOFLOOK

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Kaapse knoflook is geen echte knoflook, maar hoort wel tot de uienfamilie. Het bolgewas komt uit de omgeving van Kaapstad in Zuid-Afrika. In die tijd had de VOC daar een gouverneur met een brede belangstelling over de Kaapse plantenrijkdom.

Prijs per verpakking: € 1,15

Kaapse Knoflook

HOLLANDSE IJSBERGSLA

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

IJsbergsla of ijssla (Lactuca sativa) is een slasoort die begin 20ste eeuw in Californië (VS) geïntroduceerd werd onder de naam ‘Iceberg’. Deze naam kreeg de soort vanwege het transporteren van de sla per trein van de westkust naar de oostkust, waarbij voor de houdbaarheid een berg ijs op de sla werd gedaan.

Volop leverbaar – prijs op aanvraag.

IJsbergsla

KERSEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De kers is een kleine, bolvormige vrucht die meestal een pit bevat. Technisch is het een steenvrucht. De kriek is een variant, dit is een zure kers. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. Ook is er een witte kers: de witbuik.

Kersen seizoen gaat van start. De prijzen zijn nog hoog.

Kersen

KORU APPELEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De appel wordt niet verkocht in Nieuw-Zeeland. Het ras heeft een aantal voordelen, waaronder een hoge productiviteit, goede grootte, uitstekende opslagkwaliteiten en een scherpe, aromatische en honingachtige smaak.

Lekker hard en zoet. Prijs op aanvraag.

Koru Appel
Back To Top