skip to Main Content
Actueel: Week 19 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 19 groente en fruit producten

KORENAAR ASPERGES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Vooral de fijne nootachtige smaak wordt gewaardeerd. Het seizoen is kort, en duurt maar 6 tot 8 werken. Geniet daarom nu van deze bijzondere seizoensgroente. De jonge stengels hebben een groene kleur.

Prijs op aanvraag.

POIVRADE ARTISJOKKEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distel. Deze grijs-groene bloemknoppen bestaan uit vele kleine blaadjes die om een bloembodem zijn gevouwen. Op het hart groeit een soort harig ‘hooi’. De bloemknoppen worden geplukt voor ze in bloei gaan.

Prijs op aanvraag.

Poivrade Artisjokken

RABARBER

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Rabarber is voornamelijk in de zomer op de markt. Dit is mogelijk doordat de rabarberpollen geforceerd kunnen worden. Bij de buitenteelt is het belangrijk om na de langste dag meer te oogsten, zodat de plant voldoende reservestoffen voor het volgend jaar kan vormen.

Prijs per kilo: € 1,75.

Rabarber

GROENE HOLLANDSE ASPERGES

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Groene asperges krijgen hun kleur dankzij het fotosynthese proces. Fotosynthese is een proces waarin zonlicht de stof chlorofyl in de cellen van planten aanmaakt en deze groen kleurt. De groene asperge heeft van alle asperges de sterkste en meest bittere smaak.

Prijs op aanvraag.

Groene Hollandse Asperges

GELE TROS TOMATEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De gele tros tomaten zijn sappig en hebben een aromatische smaak. Deze tomaten verrassen zich door hun bijzondere kleur. Zeer geschikt als bijzonder element in warme en koude gerechten.

Prijs per kilo € 3,49

Tros Gele Tomaten

RAAPSTELEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Als er iets een echte voorjaargroente is, dan zijn het wel raapsteeltjes. Deze heldergroene groente wordt in de volksmond ook wel ‘keeltjes’ genoemd. Raapsteeltjes zijn langwerpige blaadjes op een knapperige steel.

Prijs per bos € 0,79

Raapstelen
Back To Top