skip to Main Content
Actueel: Week 18 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 18 groente en fruit producten

HOLLANDSE AARDBEIEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN, ELKE DAG DE SCHERPSTE DAGPRIJS

Dit populaire zachtfruit heeft terecht de bijnaam zomerkoninkje. In de zomermaanden zijn Nederlandse aardbeien volop verkrijgbaar. Ze hebben een heerlijke zoete smaak en zijn prima te combineren met ander zachtfruit. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en dat kan helpen jouw weerstand op peil te houden. Bovendien werkt vitamine C als antioxydant en helpt dus bijvoorbeeld bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam te neutraliseren. Aardbeien zijn ook een bron van foliumzuur en dat is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Prijs per 500 gram: € 1,98

TUINBONEN UIT SPANJE

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Tuinbonen zijn de zaden van een vrij grote, viltachtige peul. Er zitten 2 tot 5 zaden in een peul. Jonge, niet te grote zaden zijn het lekkerst met hun zachte, volle smaak. Tevens zijn ze gezond, want ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine B en C, als je ze niet te lang kookt.

Prijs per kilo: € 2,48

Tuinbonen

BOSPEEN

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk.

Prijs per bos: € 1,48

Bospeen

MINI KOMKOMMER

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De mini komkommers zijn geschikt als gezonde en verantwoorde tussendoortje. Deze snack past bij een moderne en bewuste levensstijl en bevat nauwelijks calorieën. Te serveren bij de lunch of een buffet. Ook geschikt in salades of als garnituur.

Volop leverbaar – Prijs op aanvraag

Mini Komkommer

ROOMSE KERVEL

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

Roomse kervel heeft een lichte frisse anijssmaak. Het kruid kervel kan goed met andere kruiden gemengd worden. Het blad van kervel wordt zowel vers als gedroogd gebruikt. Het moet pas tegen het einde van de kooktijd worden toegevoegd en zeer kort worden meegekookt om de smaak tot zijn recht te laten komen en te behouden.

Volop leverbaar – Prijs op aanvraag

Roomse Kervel

HOLLANDSE PAPRIKA

NATUURLIJK VERS IN HET SEIZOEN

De eerste Hollandse paprika’s van het seizoen zijn er weer! Tijdens de groei is de paprika groen, paars, bruin of wit. Tijdens het rijpen verandert de kleur naar rood, geel, bruin of oranje. De smaak van de paprika verandert ook in deze periode, rijpe paprika’s zijn zoet terwijl onrijpe paprika’s eerder kruidig met een bittere smaak zijn.

Prijs op aanvraag

Hollandse Paprika
Back To Top