skip to Main Content
Actueel: Week 15 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 15 groente en fruit producten

HOLLANDSE AA ASPERGES SUPERIEUR

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN, ELKE DAG DE SCHERPSTE DAGPRIJS

Witte asperges groeien onder de grond. Hierdoor vangen ze geen zonlicht en zijn daarom wit van kleur. Witte asperges hebben een iets mildere smaak en textuur vergeleken met groene asperges. De witte asperges zijn ook minder bitter. Elke dag de scherpste prijs!

Prijs op aanvraag.

ZEEUWSE LAMSOREN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

De zeeaster, beter bekend als lamsoren, groeit van nature op hooggelegen schorren in Zeeland. Doordat het plantje actief zout opneemt heeft het een zeer zilte smaak. Ook zit het boordevol vitaminen doordat de zeeaster het omringende zeewater opneemt.

Prijs per 100 gram: € 1,49

Lamsoren

PERS SINAASAPPELEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Aan de boom zijn ze geelgroen van kleur die door de nachtelijke kou verandert in oranje. Een handsinaasappel is sappig en kan na het pellen zo gegeten worden. Een perssinaasappel heeft vruchtvlees van een meer vezelige structuur en leent zich beter om uit te persen.

Prijs op aanvraag.

Pers Sinaasappels

FICOIDE / IJSKRUID

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

IJskruid of Glacial wordt ook ‘sodaplant’ genoemd, omdat de blaasjes op de bladeren natriumcarbonaat uitscheiden. Op het blad van ijskruid liggen ‘ijskristallen’ die tegen uitdroging beschermen. IJskruid heeft een zilte smaak. Ook de stengel is eetbaar.

Prijs op aanvraag.

IJskruid

IJSPEGELTJES

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

IJspegels zien eruit als mini-rettich worteltjes. Ze zijn met blad in bosjes verkrijgbaar. Er bestaan ook rode en rood-witte varianten. Een ijspegel heeft de smaak van radijs. Radijs kan vooral in de zomer heel pittig wezen, een ijspegel is zachter van smaak.

Prijs per bos: € 0,99

IJspegel

ZOMER POSTELEIN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Postelein is een eenjarige plant, die behoort tot de posteleinfamilie. De soort komt van nature voor in India en het Midden-Oosten. De opgaande vorm van postelein wordt in Azië, Suriname en in Griekenland  gebruikt als groente.

Prijs per kilo: € 9,95

Postelein
Back To Top