skip to Main Content
Actueel: Week 14 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 14 groente en fruit producten

VERSE DOPERWTEN NIEUWE OOGST

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN, ELKE DAG DE SCHERPSTE DAGPRIJS

Doperwten zijn peulvruchten, omdat ze met zo’n 10 stuks tegelijk in een peul groeien. Verse doperwten worden onrijp geoogst en daardoor smaken ze lekker zoet. De suiker in de erwt is dan nog niet omgezet in zetmeel.

Prijs op aanvraag.

PITLOZE WATERMELOEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

De watermeloen is een vrucht met vochtig, zoet vruchtvlees en heeft van alle vruchten het hoogste gehalte aan lycopeen. In het vruchtvlees, dat meestal rood is, maar ook wit, roze, geel of oranje van kleur kan zijn, zitten de pitten. Watermeloenen bestaan voor 95% uit water. Het dorstlessende vermogen wordt altijd gewaardeerd.

Prijs per stuk: € 2,99.

Watermeloen

NICOLA KRIEL MAROC NIEUWE OOGST

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Een krielaardappel of pommes parisiennes is een consumptie aardappel (kriel) met een grootte van 23 tot 30 mm. Krielaardappelen worden meestal met de schil gebakken of gekookt. De Nicola variant is een heerlijk, stevige en smaakvol aardappeltje.

Prijs op aanvraag.

Krielaardappeltjes

TROS CHERRY TOMAATJES HOLLAND

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Cherrytomaatjes zijn ongeveer zo groot als een kers. Ze worden daarom kerstomaatjes genoemd. Net als de gewone tomaat bevat de cherrytomaat lycopeen, een anti-oxidant die onze lichaamscellen kan beschermen tegen schade door rook, uitlaatgassen en zonlicht. Er worden ook special cherrytomaatjes met een extra zoete smaak geteeld, afgestemd op kinderen: de zogenoemde snacktomaatjes.

Prijs per 3 kilo: € 10,99.

Cherry Tomaatjes

JONGE TUINBONEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Tuinbonen zijn de zaden van een vrij grote, viltachtige peul. Er zitten 2 tot 5 zaden in een peul. Jonge, niet te grote zaden zijn het lekkerst met hun zachte, volle smaak. Tevens zijn ze gezond, want ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine B en C.

Prijs per kilo: € 2,50.

Jonge Tuinbonen

BOSKROOTJES

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Rode bieten of kroten zijn donkerrode knollen met een groen blad met rode nerf. In de winterperiode, van oktober tot april, komen winterbieten in de handel. Dat zijn grote, ronde bieten zonder loof. In de zomermaanden, van ongeveer april tot september zomerbieten.

Prijs op aanvraag.

Boskrootje
Back To Top