skip to Main Content
Actueel: Week 12 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 12 groente en fruit producten

VERSE DASLOOK / KNOFLOOKKRUID

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN, ELKE DAG DE SCHERPSTE DAGPRIJS

De daslook is een plant uit de lookfamilie. Het is een vrij zeldzame soort in België en Nederland. De ovale bladeren zijn 3–5 cm breed, donkergroen en parallelnervig. De bloemen hebben zes witte bloemdekbladen en zijn in losse bolvormige schermen gegroepeerd.

Prijs op aanvraag.

RAMBUTAN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Het witte vruchtvlees van de 3 cm grote ramboutan heeft een frisse zoetzure smaak. Hij wordt ook wel eens harige luchee genoemd, omdat niet allen de smaak maar ook het vruchtvlees er zo op lijken. De vrucht heeft zachte harige stekels die bij erg verse exemplaren rood of geel zijn.

Prijs per kilo: € 1,59.

Rambutan

VERSE JONGE TUINBONEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Tuinbonen zijn de zaden van een vrij grote, viltachtige peul. Er zitten 2 tot 5 zaden in een peul. Jonge, niet te grote zaden zijn het lekkerst met hun zachte, volle smaak. Tevens zijn ze gezond, want ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine B en C, als je ze niet te lang kookt.

Prijs op aanvraag.

Tuinbonen

RED MEAT RADISH

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

De red meat-radish brengt een fuchsia-rode kleur in uw gerechten. Dit product is ideaal voor salades. Deze red meat-radish heeft een stevige beet en een mild peperige smaak, die meer aan rettich dan aan gewoon radijs doet denken.

Prijs per kilo € 2,69.

Red Meat-radish

GEROOKTE KNOFLOOK

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Knoflook heeft een sterke smaak, is zeer overheersend en kruidig. Verse knoflook is sterker van smaak dan gedroogde knoflook. Knoflook wordt in allerlei gerechten gebruikt, zowel vlees- als visgerechten, sauzen, salades en marinades.

Prijs per streng € 5,95.

Gerookte Knoflook

VERSE DOPERWTEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Doperwten zijn peulvruchten, omdat ze met zo’n 10 stuks tegelijk in een peul groeien. Verse doperwten worden onrijp geoogst en daardoor smaken ze lekker zoet. De suiker in de erwt is dan nog niet omgezet in zetmeel.

Prijs op aanvraag.

Doperwten
Back To Top