skip to Main Content
Actueel: Week 11 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 11 groente en fruit producten

HOLLANDSE KAS SPINAZIE

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN, ELKE DAG DE SCHERPSTE DAGPRIJS

Oorspronkelijk komt spinazie uit Azië. Het is een donkergroene bladgroente met malse blaadjes en een volle smaak. Aan het begin en eind van het jaar is er kleinbladige spinazie die heel goed geschikt is voor gebruik in salades. Vanaf maart is, de wat stuggere en grootbladerige spinazie, te koop. Deze wordt meestal gekookt.

Prijs op aanvraag.

HOLLANDSE TROS TOMAAT

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Tomaten bevatten veel vitamine C, carotenen, vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B6, maar daarnaast ook de mineralen kalium, fosfor en magnesium. Trostomaten worden aan de tros verkocht, zodat je de tomaten ‘thuis’ als het ware nog kan ‘oogsten’.

Prijs per kilo: € 1,59.

Tros Tomaten

ZOETE AARDAPPEL

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Zijn unieke zoete smaak en de verschillende bereidingsmogelijkheden zijn al ontdekt rond het jaar 1500. Zoete aardappel wordt voornamelijk geproduceerd en geconsumeerd in Zuid- en Midden Amerika. 60% van de bevolking aldaar eet dan ook zeer geregeld een zoete bataat.

Prijs per kilo € 1,59.

Zoete Aardappel

SUD ‘N SOL TOMAATJES

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

De producten van Sud ‘n Sol worden direct na het plukken licht gedroogd. Vervolgens worden de halfgedroogde tomatenpartjes overgoten met een subtiele mengeling van olie en verse Provençaalse kruiden. Ook erg lekker in combinatie met verse pasta. Zelfs de olie kunt u gebruiken. Dus optimaal rendement.

Prijs op aanvraag.

Zongedroogde Tomaatjes

RAAPSTELEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Raapstelen of bladmoes is een snel groeiende groente waarvan het jonge blad en de bladstelen in het voorjaar gegeten worden. Verschillende Brassica-soorten kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals Brassica rapa, Brassica rapa subsp. campestris en Brassica sinensis.

Prijs op aanvraag.

Raapstelen

VERSE BOSPEEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk.

Prijs per stuk € 0,99.

Bospeen
Back To Top