skip to Main Content
Actueel: Week 10 Groente En Fruit Producten

Actueel: week 10 groente en fruit producten

HOLLANDSE AA ASPERGES SUPERIEUR

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN uit Nederland

De aspergeplant is een lid van de leliefamilie waar ook de ui, prei en knoflook onder vallen. Asperges zijn afkomstig van de westkust van Europa. De plant wordt meestal pas het derde jaar na het planten geoogst. Alleen de jonge scheuten van de aspergeplant worden gegeten.

Prijs op aanvraag.

PIMENTO PADRON PEPERS

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

De Pimiento Padron komt van oorsprong uit Pimiento Padron West-Spanje. Deze kleine, groene, geurige peper heeft een verrassend karakter; van deze over het algemeen milde peper. Deze peper is uitermate geschikt om te vullen en te bakken. De peper is 8 cm lang en 3 cm breed. De peper is jaarrond beschikbaar uit Nederland, zij het in de winter beperkt.

Prijs op aanvraag.

Padron Peppers

LAMBADA AARDBEIEN

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Lambada is een aardbei met een fantastische smaak. De vrucht heeft een heerlijk vol aardbei-aroma en een aangename consistentie. Lambada is vanwege zijn goede smaak, zeer mooie rode kleur, mooie vruchtvorm en goede vruchtgrootte zowel een prachtige aardbei om zo te eten, als ook zeer geschikt voor banketbakkers en gastronomische keukens. Kortom, Lambada is een uitgesproken vrucht voor de fijnproevers.

Prijs op aanvraag.

Lambada Aardbeien

BIMI

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

Bimi lijkt op broccoli, maar dan met lange slanke stengels. De smaak is milder en zoeter, meer in de richting van asperges. Bimi is in Japan ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese groene kool. De bimi die in Nederland te koop is, komt meestal uit Afrika (Kenia). Bimi wordt vaak gepromoot als ‘supergroente’, omdat het veel vitamines bevat en tevens een hoog gehalte aan glucosinolaten heeft. Glucosinolaten beschermen de plant tegen planteters en het menselijk lichaam mogelijk tegen ziekte en veroudering.

Prijs per pakje € 1,98.

Bimi

KIWAI / KIWIBES

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

De mini-kiwi of kiwibes (Actinidia arguta) is een verwant van de kiwi, die in tegenstelling tot de kiwi volledig winterhard is. Het is een oude soort, die volgens onderzoek al in de vegetatie van het Tertiair voorkwam. De plant werd in Europa en Azië gecultiveerd, vooral in botanische tuinen. De mini-kiwi stamt uit het noorden van Japan, Oost-Mantsjoerije en de taiga’s van Siberië.

Prijs op aanvraag.

Kiwai

MINI ANANAS

NATUURLIJKVERS IN HET SEIZOEN

In tegenstelling tot de grotere variant is de binnenste kern van de baby ananas mals en zoet van smaak in plaats van taai en vezelig. De baby ananas zorgt voor een kleinere hoeveelheid fruit dat mooi in fruitsalades, drankjes en gebak gebruikt kan worden.

Prijs per stuk € 1,69.

Mini Ananas
Back To Top